Promoties
Saffraan is een specerij bestaande uit de stampers van de bloem van het krokusbolgewas Satirus. De stampers worden met de hand geplukt, wat een arbeidsintensief werk is.
Om één kilo saffraan te oogsten, zijn tussen 100.000 en 200.000 bloemen nodig. Vervolgens worden de stampers gedroogd in de zon, een delicate bewerking die de kwaliteit bepaalt.
Bij het drogen gaat ongeveer 4/5 van het gewicht verloren. Het is dan ook normaal dat saffraan de duurste specerij ter wereld is.
Exclusief luxekistje
Gelukkig volstaat een kleine hoeveelheid om te genieten van dit uitzonderlijk aroma.
Om het uiteenlopende karakter te ontdekken van Marrokaanse Taliouinesaffraan, van Griekse Kozanis, Spaanse La Mancha, Iranese Khorasan en Indiase Cachemire verkoopt De Olijfboom een exclusief luxekistje met 5 verschillende doosjes van 0,5 gram saffraan voor € 60.